duminică, 5 august 2012

MERGETI LA IZVORUL PARINTELUI ARSENIE BOCA SI BETI APA MIRACULOASA..

 Izvorul Parintelui Arsenie Boca este unul dintre locurile de reculegere duhovniceasca din apropierea  Manastirii Brancoveanu.
"Cine va bea din apa pe care Eu i-o voi da, nu va mai inseta in veci, caci se va face in el izvor de apa curgatoare, pentru viata vesnica" (Ioan 4, 4)." Aceste cuvinte, sapate in piatra de langa izvor, intampina pe tot crestinul ce ajunge la izvorul parintelui Arsenie, aflat in padurea din spatele manastirii brancovenesti.

 Parintele a locuit  in Manastirea Brancoveanu intre anii 1940-1948. Tot in aceasta perioada s-a amenajat si locul numit "La izvor", cunoscut astazi sub numele de "Izvorul Parintelui Arsenie Boca".
Parintele Arsenie Boca s-a nascut in localitatea Vata de Sus, in judetul Hunedoara, la data de 29 septebrie 1910.La numai doi ani de la intrarea in monahism, in anul 1942, calugarul Arsenie este hitotonit preot si staret al Manastirii Brancoveanu.







In anul 1948, mitropolitul Nicolae Balan il aduce personal pe Parintele Arsenie Boca la Manastirea Prislop, unde il si aseaza staret. Parintele Arsenie Boca este staret al Manastirii Prislop intre anii 1948-1950. In aceasta manastire si-a avut parintele atelierul de pictura, intre anii 1969-1989.




 Am simţit această „pace răcoroasă” de câte ori am ajuns acolo, iar apa izvorului este minunată. Mulţi oameni din împrejurimi consumă doar apă de aici. Vin, îşi fac provizii, iar când li se termină vin iar.

 Acum vreo lună am ajuns din nou la izvorul Părintelui Arsenie Boca, aflat în apropierea Mănăstirii Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus. Iată ce spune unul din site-urile mănăstirii despre acest loc:



ARSENIE BOCA


MORMANTUL PARINTELUI ARSENIE BOCA

Mari minuni s-au facut la mormantul Sfantului Arsenie Boca, mari! Sa ne ajute Bunul Dumnezeu si sa ne calauzeasca pasii tuturor spre acel loc sfant, si tot cu voia Domnului sa se implineasca o minune in viata noastra la rugacuinile Sfantului Ardealului! Slava lui Dumnezeu pentru toate!