miercuri, 24 iunie 2015

MANASTIREA BUNESTI..JUD.BRASOV

 Si pentru ca eram libera ..m-am gindit sa mai cutreier..dar unde..nu stiam ce sa mai fac..azi..
Dar mama mea a venit cu frumoasa idee sa mergem l ceasta manastire..sa vada si ea ceva..si am plecat la drum ca niste mici cautatoare de izvor de har..

Hram: Sfantul Mare Mucenic Gheorghe;
Acces: DE80 pe ruta Brasov-Sighisoara; din Dealul Fiserului se urmeaza indicatorul spre manastire (cca 75 km de Brasov) ;Sigur 
ca drumul brasov-manastirea bunesti..este c-am o ora si un pic..drum foarte frumos..plin de tiruri..si de gropii..de..si cel mai trist de padurii care cad..defrisate..de o mina care nu vrea sa se opreasca..

 Primul lucru care ne-a intimp[inat cum am parcat la manastire au fost cele 4 vacute..cu un vitelus de mai marea frumusetea..pascind calme..asa cum sunt ele de obicei..si care calmitate noua oameniilor ne lipseste..
 Biserica se vedea ca este nou..si imprejur se vedea mana harnica de femeie..totul curat si bine rinduit..
 Floriile cu parfumul lor..plin de trandafiri..si de cintece de pasarii..enorm de multe pasarele..cintau parca stiau ca e seara si trebuie sa faca si ele vecernia..
Manastirea nu cazeaza..dar merita de mers pentru linistea..si frumusetea locului
 In biserica te intimpina acea pace care te face sa pleci capul..de respect..si de frumusete..
 DOMNUL IISUS MA PRIVEA SI OCHII MEI SAU PLECAT SUB POVARA..A CEA CE AM FOST CU TOTI ANII IN URMA..SI CIND NICI MACAR UN MULTUMESC RUSINE SA IMI FIE NU AM SPUS..IARTA.MA DOAMNE..
 Putin aranjament grecesc..
 Manastirea Bunesti a fost infiintata infiintata in 1991, avand  obste de maici.  Ansamblul manastireasc cuprinde biserica in stil neobizantin si un complex de chilii. Printre vietuitoarele Manastirii Bunesti se numara si surorile Filofteia si Rafaiela Potcoava, nepoate ale parintelui Dumitru Staniloae.



O particularitate a Mănăstirii de la Buneşti este un drum al crucii amenajat pe dealul de lângă lăcaşul de cult, un fel de omagiu pentru drumul Golgotei. De două ori pe an, la sărbători speciale, după slujbă se face o procesiune până la crucea din deal. La fiecare dintre cele 14 popasuri, oamenii se opresc şi se roagă la icoanele care Îl reprezintă pe Mântuitorul Hristos purtând Crucea spre Golgota. „Ideea de a amenaja acest Drum al Crucii a venit de la doamna Elena Mănoiu, o fiică duhovnicească a părintelui Vartolomeu Bogdan, duhovnicul mănăstirii noastre. Am avut mari probleme cu apa şi ne-a ajutat să forăm o fântână. Apoi ne-a ajutat să amplasăm crucea din deal, să facem un agheasmatar şi apoi acest Drum al Crucii...am gasit scris pe un blog acest lucru..si intradevar este tare frumos drumul..
Citeste mai mult: adev.ro/nmxvp9








joi, 11 iunie 2015

SCHITUL BRAN



 SCHITUL BRAN POARTA SPRE RAI..
DIN FRUMOASA LOCALITATE BRAN..PLINA DE TURISTI SI DE VILE..SUS IN DEAL SE DESCHIDE ACEST PLATOU CU ACESTA MICA MANASTIRE..

EU
AM FOST TARE INCINTATA DE PEISAJ
 DRUMUL DE TARA ADUCE AMINTE DE COPILARIA MEA..DRUMUL LA BUNICA MEA..
CAZARE NU ESTE ..DAR LINGA ESTE FAIMOSUL CONAC BOIERES O FRUMOASA PENSIUNE..
PEISAJUL TE DUCE CU GINDUL IN RAI..SAU ZICI ATITA FRUMUSETE ARE ROMANIA..SI EU NU STIAM..ASA AM SIMTIT..
 DE PE O VALE PE ALTA SE VEDE CATE O CASUTA RATACITA..PROBABIL CASUTE DE VARA PENTRU OIERI..
 IARBA ASTEPTA SA FIE COSITA..ACEASTA MANASTIRE ESTE CA O OAZA IN DESERT..
 MEREU ACOLO UNDE ESTE O MANASTIRE SUS IN DEAL..SIMT CA MA RUP DE TOT ..SI SIMTI CA ESTI MAI APROAPE DE DUMNEZEU..UITI DE TOATE..SI LINISTEA TE CUPRINDE..
OMUL ARE LINISTE MEREU IN NATURA..ASTA ARATA CA NOI NU SUNTEM CONSTRUITI SA AVEM ATITA AGITATIE IN SUFLET..CI SUNTEM CONSTRUITI PENTRU FRUMUSETE..SI FRUMUSETEA TREBUIE SA O CAUTI SI SA O GASESTI..CA SA AI PACE SI LINISTE IN SUFLET..
 ESTE OBSTE MICA DOUA MAICII SI DUHOVNICUL LOR..DAR ESTE O MANASTIRE NOU..
 CAUTATI PACEA..SI VE-TI GASI PE DUMNEZEU..DOAMNE AJUTA..CALATORITI..

joi, 4 iunie 2015

MANASTIREA SINCA NOUA..BRASOV



PREA SFINTA MAICA SI FECIOARA

 SI FIIND O ZI LIBERĂ..AZI 2015..31 MAI..AM PORNIT DUPĂ SF LITURGHIE..LA DRUM..
Si unde sa mergem....la mănăstirea acolo unde sufletul caută pacea si liniştea..de care noi avem atîta nevoie..

 O zi superbă caldă..si de la Braşov pina acolo este jumătate de ora nu mult de mers..Mănăstirea din apropierea satului Şinca Nouă, judeţul Braşov, este foarte veche, dar, pentru mai bine de două secole, a încetat să mai existe. Viaţa monahală a fost reluată de câţiva ani, când, în mod providenţial au fost descoperite ruinele unei biserici, dărâmată de generalul austro-ungar Bucov, ca multe alte mănăstiri din Ţara Făgăraşului.
 Intr-o frumoasă poienita..după un drum de tara dar nu stricat..bun ..se deschide acest mirific peisaj..cu aceasta mănăstirea de călugării..cu miros..de pădure..si puţină umezeala de seara..
aici..
Am întîlnit oamenii lui Dumnezeu..care mereu..au acel zimbet..de om cu pace in suflet..rupt de nebunia lumii materiale..
o pisicuţă se plimba agale probabil..căutînd un soricel..
aici am descoperit iarăşi urma părintele Arsenie Boca..era patrafirul dînsului..mereu mă bucur acolo unde găsesc ceva despre dînsul..ca mijlocitor al meu spre Dumnezeu..ca om al locurilor noastre ..ca pe cineva fff drag..care poate pune si pentru mine o vorba..nici nu ştiu cum sa mă exprim fără sa supar pe cineva..dar parcă am o baza..ca cineva al meu..ca asa il simt pe părintele Arsenie.Boca.al locului meu..e acolo la Dumnezeu..acolo la frumuseţe..la linişte..la pace..doamne ce bine e acolo in împărăţia ta..
 AICI PARCA ESTE UN PRIDVOR DIN VREMURILE BUNICEI MELE..
peste tot te întîmpina muscatele
flori foarte frumoase..pădurea face un mic caus..si acolo e asezata mănăstirea..seamănă foarte tare cu mînăstirile din Grecia..

 Acest părinte cu ochii de diamant..de o pace nemaiîntîlnită decît la monahi îmbunătăţiţi..ne.a primit calduros..si am avut ..acest simţămint..ca nu trebuie sa spun vorbe multe cu dînsul..mi-a fost de ajuns ca mă binecuvînteze..
Merită sa mergeţi si sa staţi in liniştea..acestei mănăstirii..si mă voi mai reintoarce cu ajutorul domnului..ca tare mult mi.a plăcut...tare bine m-am simţit....bineinţeles ca de la mănăstire.. spre casa am venit pe alt drum cel spre Şinca veche..si cel mai frumos..a fost ca ne-am întîlnit..cu ciurda de vacute care veneau de la munte..
m-am simtit exact ca atunci cind eram copila si mergeam la bunica mea..domnul sa o odihneasca..si aşteptam sa vină vacuta..sa bem lapte cald..si eram toti fratii impreuna..vremurii foarte frumoase..simple..curate..
de fapt asta este tot..sa devenim mai simpli si mai curati..si atunci vom gasi si pacea..cu harul domnului 
DOAMNE IISUSE HRISTOASE FIUL LUI DUMNEZEU..MILUIESTE-NE PRE NOI PACATOSI..AMIN