sâmbătă, 13 iulie 2013

MANASTIREA SFINTI TREI IERARHI-VALCEA



 AM PORNIT INTR-O FRUMOASA ZI DE VARA ACUM 2 ANI CIND NU PREA STIAM MULTE DESPRE MANASTIRI SI VIATA SUFLETULUI..ATUNCI CAND INCA ERAM CUPRINSA DE DURERE DAR SI DE LUX..ATUNCI CAND MA ZBATEAM INTRE A AFLA DESPRE MINE..SI BUCURIA SUFLETEASCA..A AFLA DESPRE CREDINTA..AM PORNIT LA DRUM..
CONDUSI DE ACEST OM MINUNAT PARINTELE ONUFRIE DIN DEAL CUM ZICEM NOI..PENTRU CA TRAIESTE IN BRASOV DAR SUS IN MUNTELE POSTOVARU LA 1700 M..PUSTNICUL RETRAS..DAR CARE STIE INIMA OMULUI SI NE-A DAT DRUMUL SPRE CREDINTA TRIMIS DE DUMNEZEU MEU DRAG..
 AICI STIAM CA ESTE O MANASTIRE NOU CEVA PANA SA AJUNGI PE LA CACIULATA INTR-UN DEAL FRUMOS SI CU BATRANEI DULCI LA VORBA..SI UITE SI MAMA MEA IN DOLIU ABIA NE PIERDUSEM DE UN AN UN FRATE SI DUREREA NU O PUTEAM STOPA..
 AM DESCOPERIT ACEASTA VALCEA FRUMOASA..SI APOI ACEASTA FRUMOASA MANASTIRE DE CALUGARI NOU...



 LINISTEA TE TERMINA ACOLO IN DEAL..SI PASI NOSTRI DOAR TREZEA CATE O GAINA DIN VECINI..FRUMOS DE TOT..
ănăstirea cu hramurile „Sfinţii Trei Ierarhi” şi „Sfântul Gherasim cel Nou” – Gruiul Lupului este situată în pitoreasca Ţară a Loviştei, la altitudinea de 700 m, comuna Racoviţa, judeţul Vâlcea.

Piatra de temelie s-a pus la data de 9 august 2009 de către Înaltpreasfinţitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului şi Părintele Stareţ Macarie Roman. Ctitorii mănăstirii sunt Preot Ioan Comăneci cu familia, împreună cu sponsorii principali Frank Timiş şi Rareş Ţicra.


Biserica este în formă de cruce bizantină, având turnul cu 12 laturi şi continuat pe rotund, cu o cruce de 9 m înălţime. Este o biserică monumentală, încadrându-se în stilul arhitectural al Eparhiei Râmnicului, alături de Mănăstirea Cozia. Planul şi arhitectura mănăstirii au fost realizate de Părintele Ioan Comăneci. 

Dat fiind faptul că mănăstirea se află situată la confluenţa dintre provinciile istorice Ţara Românească şi Ardeal, aici vin de hram şi sărbători credincioşi şi pelerini atât din Oltenia cât şi din Transilvania.

La data de 2 octombrie 2010, Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop Gherasim, Preasfinţitul Părinte Emilian Lovişteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, împreună cu un sobor de peste 70 de preoţi şi diaconi au oficiat Sfânta Liturghie şi slujba de târnosire a Mănăstirii Gruiul Lupului. Mănăstirea are în prezent 25 de vieţuitori



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu