miercuri, 24 iunie 2015

MANASTIREA BUNESTI..JUD.BRASOV

 Si pentru ca eram libera ..m-am gindit sa mai cutreier..dar unde..nu stiam ce sa mai fac..azi..
Dar mama mea a venit cu frumoasa idee sa mergem l ceasta manastire..sa vada si ea ceva..si am plecat la drum ca niste mici cautatoare de izvor de har..

Hram: Sfantul Mare Mucenic Gheorghe;
Acces: DE80 pe ruta Brasov-Sighisoara; din Dealul Fiserului se urmeaza indicatorul spre manastire (cca 75 km de Brasov) ;Sigur 
ca drumul brasov-manastirea bunesti..este c-am o ora si un pic..drum foarte frumos..plin de tiruri..si de gropii..de..si cel mai trist de padurii care cad..defrisate..de o mina care nu vrea sa se opreasca..

 Primul lucru care ne-a intimp[inat cum am parcat la manastire au fost cele 4 vacute..cu un vitelus de mai marea frumusetea..pascind calme..asa cum sunt ele de obicei..si care calmitate noua oameniilor ne lipseste..
 Biserica se vedea ca este nou..si imprejur se vedea mana harnica de femeie..totul curat si bine rinduit..
 Floriile cu parfumul lor..plin de trandafiri..si de cintece de pasarii..enorm de multe pasarele..cintau parca stiau ca e seara si trebuie sa faca si ele vecernia..
Manastirea nu cazeaza..dar merita de mers pentru linistea..si frumusetea locului
 In biserica te intimpina acea pace care te face sa pleci capul..de respect..si de frumusete..
 DOMNUL IISUS MA PRIVEA SI OCHII MEI SAU PLECAT SUB POVARA..A CEA CE AM FOST CU TOTI ANII IN URMA..SI CIND NICI MACAR UN MULTUMESC RUSINE SA IMI FIE NU AM SPUS..IARTA.MA DOAMNE..
 Putin aranjament grecesc..
 Manastirea Bunesti a fost infiintata infiintata in 1991, avand  obste de maici.  Ansamblul manastireasc cuprinde biserica in stil neobizantin si un complex de chilii. Printre vietuitoarele Manastirii Bunesti se numara si surorile Filofteia si Rafaiela Potcoava, nepoate ale parintelui Dumitru Staniloae.



O particularitate a Mănăstirii de la Buneşti este un drum al crucii amenajat pe dealul de lângă lăcaşul de cult, un fel de omagiu pentru drumul Golgotei. De două ori pe an, la sărbători speciale, după slujbă se face o procesiune până la crucea din deal. La fiecare dintre cele 14 popasuri, oamenii se opresc şi se roagă la icoanele care Îl reprezintă pe Mântuitorul Hristos purtând Crucea spre Golgota. „Ideea de a amenaja acest Drum al Crucii a venit de la doamna Elena Mănoiu, o fiică duhovnicească a părintelui Vartolomeu Bogdan, duhovnicul mănăstirii noastre. Am avut mari probleme cu apa şi ne-a ajutat să forăm o fântână. Apoi ne-a ajutat să amplasăm crucea din deal, să facem un agheasmatar şi apoi acest Drum al Crucii...am gasit scris pe un blog acest lucru..si intradevar este tare frumos drumul..
Citeste mai mult: adev.ro/nmxvp9








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu