joi, 4 iunie 2015

MANASTIREA SINCA NOUA..BRASOV



PREA SFINTA MAICA SI FECIOARA

 SI FIIND O ZI LIBERĂ..AZI 2015..31 MAI..AM PORNIT DUPĂ SF LITURGHIE..LA DRUM..
Si unde sa mergem....la mănăstirea acolo unde sufletul caută pacea si liniştea..de care noi avem atîta nevoie..

 O zi superbă caldă..si de la Braşov pina acolo este jumătate de ora nu mult de mers..Mănăstirea din apropierea satului Şinca Nouă, judeţul Braşov, este foarte veche, dar, pentru mai bine de două secole, a încetat să mai existe. Viaţa monahală a fost reluată de câţiva ani, când, în mod providenţial au fost descoperite ruinele unei biserici, dărâmată de generalul austro-ungar Bucov, ca multe alte mănăstiri din Ţara Făgăraşului.
 Intr-o frumoasă poienita..după un drum de tara dar nu stricat..bun ..se deschide acest mirific peisaj..cu aceasta mănăstirea de călugării..cu miros..de pădure..si puţină umezeala de seara..
aici..
Am întîlnit oamenii lui Dumnezeu..care mereu..au acel zimbet..de om cu pace in suflet..rupt de nebunia lumii materiale..
o pisicuţă se plimba agale probabil..căutînd un soricel..
aici am descoperit iarăşi urma părintele Arsenie Boca..era patrafirul dînsului..mereu mă bucur acolo unde găsesc ceva despre dînsul..ca mijlocitor al meu spre Dumnezeu..ca om al locurilor noastre ..ca pe cineva fff drag..care poate pune si pentru mine o vorba..nici nu ştiu cum sa mă exprim fără sa supar pe cineva..dar parcă am o baza..ca cineva al meu..ca asa il simt pe părintele Arsenie.Boca.al locului meu..e acolo la Dumnezeu..acolo la frumuseţe..la linişte..la pace..doamne ce bine e acolo in împărăţia ta..
 AICI PARCA ESTE UN PRIDVOR DIN VREMURILE BUNICEI MELE..
peste tot te întîmpina muscatele
flori foarte frumoase..pădurea face un mic caus..si acolo e asezata mănăstirea..seamănă foarte tare cu mînăstirile din Grecia..

 Acest părinte cu ochii de diamant..de o pace nemaiîntîlnită decît la monahi îmbunătăţiţi..ne.a primit calduros..si am avut ..acest simţămint..ca nu trebuie sa spun vorbe multe cu dînsul..mi-a fost de ajuns ca mă binecuvînteze..
Merită sa mergeţi si sa staţi in liniştea..acestei mănăstirii..si mă voi mai reintoarce cu ajutorul domnului..ca tare mult mi.a plăcut...tare bine m-am simţit....bineinţeles ca de la mănăstire.. spre casa am venit pe alt drum cel spre Şinca veche..si cel mai frumos..a fost ca ne-am întîlnit..cu ciurda de vacute care veneau de la munte..
m-am simtit exact ca atunci cind eram copila si mergeam la bunica mea..domnul sa o odihneasca..si aşteptam sa vină vacuta..sa bem lapte cald..si eram toti fratii impreuna..vremurii foarte frumoase..simple..curate..
de fapt asta este tot..sa devenim mai simpli si mai curati..si atunci vom gasi si pacea..cu harul domnului 
DOAMNE IISUSE HRISTOASE FIUL LUI DUMNEZEU..MILUIESTE-NE PRE NOI PACATOSI..AMIN

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu