luni, 28 mai 2012

GRECIA-ELLADA













Capitala Greciei : Atena
Limba oficiala : greaca
Religia:  crestin-ortodoxa
Moneda: euro (€)
Clima: mediteraneana
Populatia: 11.306.183 (estimare 2010)
Forma de guvernamant: Republica
Presedinte:  Karolos Papoulias
Prim-ministru :  George A. Papandreou
Codul de apel: codul international de apel pentru Grecia este (+30)
Asezarea geografica:



Grecia este situata in partea de sud-est a Europei, la extremitatea sudica a Peninsulei Balcanice ; in partea de nord se invecineaza cu Bulgaria si Fosta Republica Iugoslava a Macedoniei, in nord-vest cu Albania, in nord-est cu Turcia ; tarmurile din vestul tarii se scalda in Marea Ionica, cele din sud in Marea Mediterana, iar cele din est in Marea Egee.
Suprafata totala a Greciei este de 131,957 km2 si cuprinde trei zone geografice principale:
- Grecia continentala peninsulara ( care se intinde din regiunea Tracia, in partea de nord a tarii, pana in Grecia centrala), reprezentand principala particularitate geografica a tarii
- peninsula Pelopones, care este separata de regiunea continentala prin canalul Corint
- aproximativ 6000 de insule si insulite, scaldate in marile Egee si Ionica, cele mai multe grupate in manunchiuri ce formeaza arhipelagul grecesc. Cele mai cunoscute insule ale Greciei sunt Creta, Rodos, Corfu, Santorini, arhipelagul Cicladelor, etc.
80% din relieful Greciei este deluros sau muntos, ceea ce face din Grecia una dintre cele mai muntoase tari ale Europei ; mai mult decat atat, are 16.000 km de coasta din care 7500 sunt in jurul miilor de insulite din arhipelagul grecesc, un fenomen de inegalat in Europa.
Aspecte culturale
Urme ale unei istorii ce dateaza de secole pot fi descoperite in fiecare colt al teritoriului Greciei : descoperiri din epoca Preistorica, ruine ale unor monumente unice, clasice, elenistice, medievale sau bizantine, obiecte de arta populara, amprente ale popoarelor de diferite religii ce au intrat in contact cu poporul grec de-a lungul timpului, toate acestea coexista cu creatiile actuale, constructii si opere de arta ce apartin perioadei moderne.
Grecia este un adevarat paradis al turismului cultural, ce poate oferi oricui o calatorie de neuitat prin istorie si arta. Circuite didactice, festivaluri de muzica, teatru si film, pelerinaje, vizitarea siturile arheologice, monumentelor si muzeelor grecesti, excursii pentru studierea mediului natural, culturii si artei populare- sunt doar cateva din multele activitati pe care le are de oferit Grecia in materie de turism cultural.
Cateva poze din pelerinajele noastre:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu